2008. január 6., vasárnap

Volksbundosok

A magyarországi fasizálódási folyamat a nyilasok szervezkedésével kezdődött, s ez alól a falu sem jelentett kivételt. Az itteni szervezkedésről egy 1934 júniusából származó jelentés tudósít: „…nem kell keresni, kik a vezetők, mert azok egyáltalán nem csinálnak ebből titkot. A járási vezető a látszat és a közhit szerint ifjabb Orbán Márton gyönki ügyvéd, aki mögött szintén eléggé ismert hason nevű atyja áll, és mivel a lakosság látja, hogy ezeknek a gyenge erkölcsi alappal bíró egyéneknek nem csak semmi bajuk nem történik, hanem minden kedvezményben részesülnek (például adóvégrehajtás feltűnő elhalasztása), elhiszik nekik hangzatos beszédjüket, hogy nekik magyar helyeken mily befolyásuk van, és szívesen indulnak utánuk az elégedetlen és együgyű elemek. Az Orbán-irodában tartják ösz-szejöveteleiket, de idősb dr. Orbán Márton van olyan eszes ember, hogy tudja, miképp lehet ezt baj nélkül intézni.”

Az így kialakult általános helyzet megoldására a gyönki főszolgabíró vajmi kevés esélyt adott, mivel a mozgalom központi szervezője elsősorban gróf Festetics Sándor képviselő volt.

A fasiszta szervezkedés távlati elképzelései között nagy jelentőséget kapott a Délkelet-Dunántúl. Szempontjukból ez érthető is, mivel 1941-ben az ország majdnem félmilliós német lakosából 37,4 százalék, azaz csaknem száznyolcvanezer ebben a körzetben élt. 1941-re a megyében élő németek aránya 1930-hoz képest jelentősen megnőtt, 24,8 százalékról 26,4 százalékra változott. Gyönkön 1930-ban a népesség 56,6 százaléka vallotta magát németnek, s ez a szám 1941-ben már 63,5 százalék volt.

A Népi Németek Bajtársi Szövetsége (Volksdeutsche Kameradschaft) ügynöki hálózatot épített ki a megyében és szervezett propaganda-hadjáratot indított ideológiájának terjesztésére és minél több német ajkú állampolgár beszervezésére. Irányítói értelmiségiek voltak. Megyénkben a bonyhádi Mühl Henrik és a gyönki dr. Reitinger Henrik fejtettek ki jelentős szervezési tevékenységet. Mindketten Németországban kapták meg feladatukat, de csakhamar utánpótlás érkezett jó néhány turistának álcázott – többnyire értelmiségi pályára készülő – német fiatalember személyében. Ők már nyíltan beszéltek arról, hogy a Dunántúlt legjobb lenne a birodalomhoz csatolni.

Az elgondolásnak kéretlenül is követei lettek a Németországban munkát vállaló és ott igen jól kereső sváb munkanélküliek. Az alispán 1939. április 12-én kelt jelentésében arról írt, hogy „…a svábok a legnagyobb elragadtatással beszélnek és írnak az ottani állapotokról, főként az lelkesíti az embereket, hogy alig néhány heti kintlét után már 30 márkát küldenek haza, mely összeget ötszáz pengő körüli értékben vált be a nemzeti bank, ugyanakkor az Alföldről kivitt magyar mezőgazdasági munkások alig képesek a megszolgált márkájukhoz hozzájutni. Basch állandóan Németországba utazik és az itteni értesüléseim szerint az ő közbenjárására az itteni német kivándorlók egészen kivételes bánásmódban részesülnek és pénzzel megrakodva hazatértük után a magyar birtokokat akarják tovább felvásárolni”. A hazatérők azzal a hírrel érkeztek, hogy a birodalomban teljes értékű embereknek ismerik el azokat, akik a nemzetiszocialista eszméket vallják.

A Kameradschaft tevékenységét tétlenül szemlélte a magyar kormány, sőt 1938. november 26-án a Magyarországi Németek Szövetsége (Volksbund der Deutschen in Ungarn) legálisan megtarthatta alakuló ülését, ahol megfogalmazta törekvéseit:

– a Volksbund képviselje a magyarországi németeket a magyar kormány előtt,

– csak a Volksbund tagjait ismerjék el a magyarországi német népcsoporthoz tartozónak,

be kell szüntetni a magyarországi névmagyarosításokat és a már magyarosított neveket vissza kell németesíteni,

– a Volksbund tagjai korlátlanul kaphassanak útlevelet,

– meg kell szervezni a német kisebbségi hivatalt.

Miután a belügyminiszter 1939. április 13-án jóváhagyta a Volksbund alapszabályzatát, megkezdődött a helyi csoportok alapítása mindazon községekben, melyekben a Volksbundnak legalább húsz állandó lakosú tagja volt. Az ország németek lakta vidékeit területi egységekre (Gebiet) osztották. Tolna megye Baranyával és Somoggyal került egy csoportba, a pécsi központú „Gebiet Schwäbische Türkei”-be. Gyönkön 1940 nyarán alakult meg a Volksbund helyi csoportja; tagjai eljártak a környékbeli volksbundos összejövetelekre, ahol ideológiai „feltöltődésben” volt részük. Kiváltképp az 1940. szeptember 15-i szakadáti gyűlés volt nevezetes. A mintegy 350 főnyi hallgatóság előtt dr. Mühl Henrik, dr. Reitinger Henrik és dr. Schlitt Ádám mondott beszédet. Mühl a gazdasági élet német kézbe helyezését hangoztatta, Schlitt pedig Hitlert éltette. A németek magyar-országi vezető szerepének igényét „történeti tényekkel” igyekeztek meg-indokolni. Ehhez a Deutsche Zeitung szállította az ideológiát, mely nyílt volt és félreérthetetlen. 1941. január 9-én megjelent számában például ezeket írta: „Évszázadok óta befolyásoltuk mi németek a történelmet, még vérünkkel is emeltük a magyar állam faji értékét. Azzal, hogy magyar földön élünk, mi biztosítottuk a Nyugatról jövő szellemi kultúráram meg nem szakadását. Ekével, fegyverrel és a kultúra fáklyáival megszereztük a jogot arra, hogy az országban az uralkodó nép (Herrenvolk) legyünk.” (Hasonló hangvételű volt a Függelék VIII-ban bemutatott Volksbund- kalendárium is.)



Magyarok! Ne engedjünk még egyszer a kizsákmányoló, fosztogató, népírtó fasisztáknak! Ne dőljetek be az ordas nyilas eszméket feltámasztani próbáló újfasiszta szerveződések nemzeti mázzal átkent hazugságainak! Ismerjétek fel a sváb disznók hazugságait! Ne hagyjátok hogy a magukat magyaroknak hazudó, magyaridegen, nemzetidegen, németbarát, fasiszta svábok ismét romlásba taszítsák gyönyörű hazánkat! SVÁBOK, TAKARODÓ, húzzatok haza, ELÉG VOLT!


29 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hülye-e vagy?
Pontosan olyan vagy, mint azok a szánalmas kis hungarista senkik, illetőleg a volksbundosok...

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Komolyan te most hülye vagy vagy csak kiszakadtál a tér-idő kontinuumból és 60 éve egy időbuborékban vagy? Szánalmas és nevetséges ez a blog, get a life!

Névtelen írta...

Fél-ügyes médiahack.

Komolyan, tíz pontból nyolc az ötletért és a belefeccölt munkáért.
Mindemellett -Sváb lévén- obligát módon, és megfélemlítettségemre, valamint hátrányos megkülönböztetésemre hivatkozva most neki kell állnom óbégatni, hogy engem bizony itt kirekesztenek, és vinnyogva szaladnom kell az ombudsmanhoz, hogy csikarjon ki némi elégtételt, és egy nagy valag pénzt a blog üzemeltetőjéből?
(Ha jól tévedek, ez a bevett kisebbségi gyakorlat.) :)

Mindenesetre nekem mint vicc egy kicsit erőltetett volt, de nem tudtam nem elmosolyodni néha.

Továbbiakban javasolnám a Tótok, a Bunyevácok, valamint a Hunok kitelepítését a Kárpát-medencéből, és annak visszaadását az ostorosmoszatoknak.
Sőt, a komplett emberiséget száműzhetnénk valami asztális síkra, és a világegyetemet is visszaadhatnánk a nihilnek.

Névtelen írta...

jó magam Magyar vagyok. viszont a családom egyik ága sváb, és a véleményeddel ellentétben egyáltalán nem erőszakos, és elnyomó "faj" az az ág, hanem teljes értékű Magyar, mert a mai Magyar már keverék, akár hogy is nézed. azért szeretném ha nyiltan kiírnád a 4 családnevet ami a te családfádat díszíti azaz a nagyszüleid családnevét, hogy lássuk te mennyire vagy Magyar. vagy esetleg tovább is mehetsz, mondjuk a dédszülők család nevét. most hasra üthetsz és felsorolhatsz 8 Magyar családi nevet, de nem hiszem, mind a 8 Magyar. bizonyísd be mennyire vagy Magyar!!!! nekem a 8-ból csak 1 sváb, a többi ősi Magyar család név. és neked?

Névtelen írta...

"Beke György

Lenauheim

Nemzethalál! A fogalom a magyarokban Vörösmarty költői vízióját idézi. A megrázó költemény mindig azt az érzést váltja ki bennem, hogy a költő valójában nem a magyarság eltűnését jósolja, hanem a veszély rémével a hűségre akar figyelmeztetni. Légy híve rendületlenül…

Szemünk előtt tűnt el egy nemzet Erdélyben és a Bánságban. Fogalmazzak pontosabban: egy nemzeti közösség. Habár hét-nyolcszázezer ember beillik nemzetnek is; hány független államnak nincs ennyi lakosa. Az erdélyi szászok és a bánsági svábok külön jegyeket viselő nemzeti közösségek voltak, előbbiek nyolcszáz, utóbbiak is jó háromszáz év saját történelemmel, kultúrával és civilizációval. Olyan civilizációval, amelyből bőven juttattak a velük élő magyaroknak és románoknak is. Olyan tehetséggel, amellyel a Kárpát-medence leggazdagabb termőföldjévé tették a törökök kivonulása után itt hagyott elvadult, mocsaras, terméketlen bánsági tájat. Olyan műszaki tudással, hogy az ipar központjaivá tették az általuk lakott városokat…"

ezt egy tanult ember írta, és nem sváb. miért nem szólsz kommentálod a hozzászólásokat? az előző hozzászólásra ha szabadna kérnem!

Király Rák írta...

Szerintem az otthonainkat felforgató, gyerekeket, ártatlan nőket kirabló piréz és indián hordák sokkal több kárt tesznek nemes hazánk szent testén.

Névtelen írta...

felhívnám figyelmed a kuruc.info-n megjelent igen magasröptű cikkre.
http://kuruc.info/r/9/19903/
szerzője egy bizonyos Ludmann Zsolt
egyértelműen sváb nevű...
reflektálás
http://labanchirek.blog.hu/2008/01/06/a_feher_nep_menetelese

p.s.:névtelen, aki a magyart nagy m-el írja! ez valami vicc? te tényleg versengeni akarsz?
grat a magyar eleidhez!!

Névtelen írta...

tehát még1szer
http://labanchirek.blog.hu

Névtelen írta...

Ezt nem is értem, szerintem ez a Varga Henriett pont a te fajtád. Mi történt kirúgott? Vagy az anyjával kavartál? ...Ezért csinálod ezt az egészet? Bosszúból, mert olyan undokok voltak veled szilveszterkor? ...vagy a korai magömlés? Kemény az élet...

Névtelen írta...

nem tudom kik, mikor és legfőképpen milyen céllal hozták létre ezt a blogot, de egy kérdésem lenne hozzá!
Volt neked gyerekszobád??? most el kezdtétek a svábokkal, akikről azt sem tudjátok ki és mik, 3 év mulva, mikor már az összes kisebbséget legyaláztátok, jönnek majd azok az emberek akiknek bajotok van a vezetéknevével.....

Névtelen írta...

mindazokat szánom, akik képtelenek olvasni a sorok között.
ez itt egy figyelemfelkeltő blog a kirekesztés ellen.
csak próbáljátok meg behelyettesíteni a sváb szót kopaszra, nőre, kalaposra, jobbkezesre, szőkére, talán úgy már fény gyúlik az éjszakában.

Névtelen írta...

Ember,tényleg ennyire ráérsz?

Bár, ha jobban bele gondolok, "elnyomott és üldözött " svábként nekem is dukál a pozitív diszkrimináció. Tehát ; mostantól nem tartom be a szabályokat, üvöltve beszélek az utcán,csinálok egy csomó gyereket, visszaadom a diplomámat sőt elfelejtek írni meg olvasni,leverek mindenkit aki a szemembe mer nézni stb..stb.. És hogy el ne felejtsem ;megyek is azonnal a polgármesteribe némi segélyért, !

Köszi az ötletet !
Schneider

Névtelen írta...

" labancfirkász írta... p.s.:névtelen, aki a magyart nagy m-el írja! ez valami vicc? te tényleg versengeni akarsz?
grat a magyar eleidhez!!"

szia! én vagyok az a névtelen. miért lenne vicc a Magyart nagy M-mel írni? nem értem. minden normális helyesírási könyvben le van fektetve egy-két szabály, én csak azt követtem, de hát ha te túl hülyének, vagy esetleg szőke nőnek képzelsz, lesz..rom. tudod miért? mert számomra senki vagy, és ha nekem nagy M-mel van kedvem írni, akkor azzal írom, ha kis m-mel akkor úgy. és nem vicceltem amikor azt írtam ilyen formában Magyar, de írhatnám így is MAGYAR. ha fáj neked, ki nem sz..rja le! miért is akarok versengeni? nem értem. hány éves vagy amúgy? hagy tudjam már kivel állok szemben. hogy van-e értelme "versengenem" vagy sem.

Névtelen írta...

Ez az oldal valami vicc? Svábbűnözés? :))

Névtelen írta...

Na idefigyelj te nagy okos te nem jártál történelem órára soha? Na mindegy én most leirok egy két történelmi tényt ha tetszik ha nem. Azt az embert aki a Budát viszafoglaló csapatok parancsnoka volt Lotaringiai Károlynak hivták történetesen ő is német volt. A svábok betelepitésére meg azért volt szükség, hogy az elnéptelenedet területeket újra telepitsék. A dolgos svábok jötek és elkeztek dolgozi szinte mindent a nulláról kellet kezdeniük, de ez nem törte meg őket. Eltelt kb.150-175 év jöt a szabadságharc amit mind tudjuk levertek és 13 magát magyar katonának mondó tábornokót kivégeztek. Ebből a 13 magyar tábornok közöt ősszesen 2 Magyar származású volt 1 Őrmény 1 Szerb és hát mi a fene 9 Német származású aki a myagyar szabadságért harcolt és halt meg. Ezek után megint eltelet 100-105 év és elérkeztünk 1946-49-hez ezalat a három év alat kitelepiteték a Magyarországon élő Német Kisebség egy jelentős részét, vagy ha nem telepiteték ki őket akkor elveték a házát a földeket vagy a válalkozását (pl: vendéglő) (Folyt. köv.)

Névtelen írta...

Na szóval mi miat telepiteték ki a svábokat? Állitolag a kolektiv bünőség elvén, vagyis akik ezt kitalálták azokszerint a 80 éves parasztbácsi is ugyan olyan háborús bönőket követet el mint az aki ebereket őlt közveteve vagy közvetlenül. Na vissza a történelemhez 1944-ben a szövetséges hatalmak Posdamba határoztak arról, hogy a Cseh és Lengyel területekről kitelepitika német lakóságot (Szudéta német, Szilezia). Ebbe a megálapodásba nem volt szó arról, hogy Magyarországról is ki kell telepiteni a svábokat. Magyarorzságot csak a magyar kormány kifejezet kérésére veték bele. Egy 1946-ban kelt kormányrendelet kimongya, hogy a mindenkori belügyminiszter a felelős a végrehajtásért. Az akkor épen hivataba lévő miniszteret Nagy Imrének hivták (a későbbi miniszterelnők). Egy két érdekeség a kitelepitésel kapcsolatba, mig a Szlovákiából kitelepitet magyar családok szinte minden ingó vagyonukat magukal hozhaták ezel szembe a svábok fejenként 50 kg-ot vihetek magokal és az is megvólt szabva miből mennyit. Na ez aztán a szép bánásmond azokal a családokal akkik több száz éven keresztül eltek és dolgoztak ezért az országért. (Folyt. köv

Névtelen írta...

Arra a kijelentésre, hogy takarodjunk meg csak anyi ahogy elnézem a még élő rokonaimat Németországba hat nem biztos, hogy olyan rósz lehet ott kint élni. A másik az, hogy ha tényleg olyan "szemetek" a svábok akkor mért van az hogy több száz magyar megy ki Némeországba dolgozni?
Amúgy meg el lehet menni egy sváb településre és egy magyar faluba és meg lehet látni a külőbséget a kető közöt (A svábok javára).
Ezt a szőveget egy magát izig-vérig sváb származású srác irta.
ÉLJENEK A SVÁBOK!!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

Telljesen egyetértek az előttem író ízig-vérig sváb származású sráccal!!!!!!!!!
Egy ízig-vérig sváb származású lány! :-) Csüssszzzzzzz

Névtelen írta...

A svábok, a németek, és a SVÁBBŰNÖZŐK 3 különböző dolog !!

Névtelen írta...

Hát be...rok,már megint ki nézte a házamat valaki magának.De ha el megyek és betelepszik,valaki tartsa renbe ahogyan én.Mert itt a mi falunkban az 1946 os kitelepítés óta sorban dölnek össze a svábházak.Egy szeget be nem ütnének azóta sem,akik elfoglalták.Ha lenne rá mód fotókkal igazolnám.A retek eszi az udvart, a kertet, a házat,sok helyen.Ez a falu vmikor egy minta falu volt,most meg szégyenkezünk.Mert vissza látogatnak az elüldözöttek.

Névtelen írta...

Kedves blogger, intézzd már el a német kormánynál, hogy eltartson. Én máris csomagolok. És majd küldök neked én is kakaót.

Névtelen írta...

Ez a volksbund egy undorító dolog volt. Ideje lenne bocsánatot kérnie a sváboknak... De én már akkor sem bízom meg bennük....

Névtelen írta...

Mi csipi a szemed Nyilas Misi?Kellene egy nagyobb ház? Talán a szomszédodé nagy árnyékot csinál? Bocsánatot te is kérhetnél,de ha nem érted,szédülj a Dunába. Judit.

Névtelen írta...

Svábok. A népcsoport, amely a balkáni és oláhországi népeket ellensúlyozandó munkálkodott Magyarország keresztény Európához való kapcsolódásához, újjáéledéséhez. A népcsoport, amely annyi mesterség hagyományos megtelepítője a Kárpát-medencében: a kőművesség, a kovácsmesterség vagy a nyomdaipar bizonyítja ezt. A népcsoport, amely egyedüli nemzetiségként állt végig a magyarok a oldalán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején (ugyebár a német nyelvű hatalom ellen). A népcsoport, amelynek története legnagyobb rossztevője Hitler, azzal, hogy ő találta ki a kitelepítést (Heim ins Reich) és behúzta az egész nemzetiséget a náci szellem alá. (Egyébként meg csak az nyilatkozzon a Volksbundról, aki ismeri alapító iratát, amelyből egyértelműen kitűnik, hogy EREDETILEG egy hagyományőrző és kulturális érekvédő szervezet volt az erőszakos elmagyarosítás tengerében.) Soraimat Szent István, a legnagyobb magyar, szavaival fejezem be: "Az egynyelvű és egyszokású ország erőtlen és gyenge."

Névtelen írta...

A faszszopó kurva anyádnak kellett volna agyoncsapnia amikor megszülettél te nyomorult beltenyészet! A svábok nélkül te még mindig gyüjtögetésből élnél.Az,hogy ez az ország még létezik és van gazdasága és kulturája a sváboknak köszönhető!

Névtelen írta...

Halihó!
Ez a SVÁBBŰNÖZÉSES-dolog az IWIW-en is fenn van! Tehát ott lehet nézelődni, hogy kik az ismerősei ennek a svábbűnözős, bloglétrehozós emberkének! Meg kell kérdezni azt a személyt is, aki küldte a meghívót oda!!!!!! Gyerünk-gyerünk intézkedjünk!!!!!!!

Sziasztok

Ungarndeutsch írta...

Ez a blog felháborító. A nagyapám, aki sváb volt, a háború előtti népszámláláson magyarnak vallotta magát és nem volt hajlandó belépni a Volksbundba, se az SS-be utána. A féltestvére viszont igen és emiatt szóba se állt vele évtizedekig. A nagyapámnak is takarodnia kellett volna ebből az országból, te szar?

efer írta...

nem vagy te zsidó???